В дома на децата от Кардам не са намерени доказателства по версията за склоняване към самоубийство. Това увериха от прокуратурата. След смъртта на 9-годишното момченце от Кардам, двете му сестри продължават да са в болница в тежко състояние. Твърди се, че децата са се натровили. 

"В никакъв случай не се касае за склоняване към самоубийство на пострадалите деца",  каза районният прокурор на Генерал Тошево Йорданка Чанева, съобщава Nova

В сряда от държавното обвинение съобщиха, че работят по такава версия и, ако тя се докаже, майката на детето може да стане обвиняема. Причината - сипала на сина си вечерята, от която се предполага, че момченцето може да се е отровило.

"Не са установени нито такива вещества, нито опаковки, които да насочат разследването в някаква посока. А съдебно-медицинската експертиза за аутопсия на труп не показа никаква видима причина за смъртта", поясни прокурор Чанева.

По-рано днес стана ясно, че животът на сестрите на починалото момче, които бяха хоспитализирани също със симптоми за отравяне, е вън от опасност. Момичетата са на възраст 7 и 11 години.

Значително e подобрeнo състоянието на по-голямата сестра. Подобрението изключва част от възможните причинители.

Социалните тепърва ще решават дали да изведат всички пет деца от почерненото семейство.

Бабата на децата е категорични, че децата са нямали достъп до спирт или други опасни вещества. в дома им нямало дори лекарства, твърди тя. 

Версията за хранително натравяне за трагедията в Кардам не е възможна заради епидемиологичното засягане, каза по рано детският анестезиолог-реаниматор д-р Благомир Здравков в предаването "Лице в лице". Той добави, че има твърде много липсващи детайли около смъртта на 9-годишното момче и влошеното здравословно състояние на сестрите му.

Ако от училищната лавка са си купили храна, те не са си купили две деца, а са си купили 20. При такива инциденти всички деца трябваше да са с гатроентерит. Тук няма такова нещо, членовете на семейството са се хранили с едно и също меню, по едно и също време", допълни медикът.