Иззети са множество бракониерски ловни трофеи, боеприпаси, незаконни оръжия и др.

Полицията проведе специализирана операция с участието на служители от секторите за противодействие на криминалната и икономическата престъпност в ОДМВР- София и колегите им от РУ- Пирдоп. От МВР съобщиха, че операцията е проведена при "условията на неотложност", като е са претърсени два адреса в Пирдоп и един в с. Чавдар, обитавани от 52-годишен мъж.

В мазето на единия имот е открито помещение, пригодено за незаконно производство на боеприпаси и оборудвано със съответните машини за целта. На друг от проверените адреси са открити 72 ловни трофея - от сръндак, благороден елен, дива коза, муфлон, вълк и елен лопатар. Трофеите са иззети по надлежния ред от служители на Изпълнителна агенция по горите, като на собственика са съставени 11 акта по Закона за лова и опазване на дивеча, съобщиха от МВР.

Конфискувани са също така две незаконни нарезни дългоцевни оръжия, шумозаглушител, затвор за огнестрелно оръжие, 1289 боеприпаса различен калибър, 10 бутилки с черен барут, 2600 капсули.

52-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339, ал.1 от НК. Този законов текст гласи: Който придобие по какъвто и да е начин, държи или предаде другиму взривни вещества, огнестрелни, химически, биологични или ядрени оръжия, боеприпаси за огнестрелни оръжия или пиротехнически изделия, без да има за това надлежно разрешение, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години.

Действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура.