Досегашният шеф на полицията в Пазарджик Йордан Рогачев е новият директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив. Той бе представен пред състава от зам.-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов.

Старши комисар Йордан Рогачев е добре познат в Пловдив. Той е работил в града, като началник на Четвърто РПУ, както и в жандармерията. Рогачев е завършил е право в Пловдивския университет и Академията на МВР. Предпочетен е за поста заради добрите си резултати.

"Ще има повече полицейско присъствие в малките населени места, ще наблегнем на разпространението на наркотични вещества и на трето място ще се опитаме да намалим пътния травматизъм", начерта първите си стъпки новият директор.

Рогачев заяви, че за момента не се очакват смени на началниците на районните управления, а зам. министърът обяви, че това решение ще бъде на новия директор.

 

Стефан Балабанов коментира и назначението на досегашния шеф на МВР-Пловдив Атанас Илков за директор на Областната дирекция на МВР в Кърджали. Там той заменя на поста Венцислав Момчилов, който пък поема жандармерията в София.

"Имаше доста коментари по отношение на преместването на старши комисар Илков в Кърджали. Не можем да говорим за наказание. Истината е че в Областната дирекция на МВР в Кърджали обстановката не е добра, ръководството на вътрешното ведомство не е доволно от предишния директор. И затова се налага смяната. Считаме, че Атанас Илков със своите опит и знания, защото той се представи добре в Пловдив, ще помогне да се овладее оперативната обстановка в Кърджали и накрая на годината ще се поздравим с едни по-добри резултати" заяви Балабанов.

Атанас Илков малко над две години бе начело на пловдивската Областна дирекция, като смени предшестгвеника си Христо Разсолков. При отстраняването си, последният заяви, че напуска изцяло системата на МВР.