19-годишният младеж, който е с тежка травма на главата след побой от 8 души във врачанското село Търнава, всъщност е бил нападнат погрешка, съобщи говорителят на Районната прокуратура Емилиян Костов, цитиран от БТА.

По думите му мотивът за нападението е бил пътен инцидент, станал по-рано през деня, при който не е имало съприкосновение. Впоследствие извършителите решили, че автомобилът, който видели в Търнава, и младежът в него са същите от пътния инцидент, и нападнали момчето.

Прокурор Костов уточни, че четирима от извършителите, които са били осъждани преди, са задържани, а останалите четирима от нападателите са освободени.

Предстои разпити на нови свидетели, назначаване на експертизи за прецизиране на телесните повреди на пострадалия и повредите по автомобила му, както и прецизиране на обвинението.

19-годишният младеж беше пребит на 4 септември.  Той е с черепно-мозъчна травма и с временна опасност за живота.

От Апелативната прокуратура - София съобщиха, че под ръководството на Районна прокуратура - Враца, Териториално отделение - Бяла Слатина, се провежда разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда и хулиганство

Очаква се мерките за неотклонение на четиримата задържани да бъдат обжалвани от защитата.