Военен е тежко ранен, след като младежи му нанесли побой пред дискотека в центъра на Враца, съобщават от пресцентъра на областната дирекция на МВР. Инцидентът е станал в нощта срещу неделя,

В районното управление на полицията е получен сигнал за скандал и побой между група младежи, употребили алкохол. Към мястото е изпратен екип на полицията, който установил трима мъже, двама от тях били врачани - на 31 и 37 години, а другият 28-годишен от село Галатин.

Тежко пострадалият е 37-годишният Пламен Димитров, който е военнослужещ, съобщава BulNews.

Очевидци разказали, че той е бил в нощния бар, когато излязъл и видял двама да отправят обидни думи към служители на реда.

Агресивните младежи били роми от село Галатин - Антонио и Александър. Пламен им направил забележка да не обиждат полицаите и продължил напред, при което един от тях го настигнал и го ударил отзад по главата с тръба, след което той паднал целият облян в кръв и си глътнал езика.

Раненият веднага е настанен в хирургичното отделение на врачанската болница, а след това е транспортиран по спешност във ВМА. Там медиците се борят за живота на мъжа, защото е в критично състояние - с черепно-мозъчна травма и голям оток на мозъка.

По случая е образувано досъдебно производство.