Пастир на 38 години е починал след побой, нанесен му след скандал за цигара. Престъплението е извършено вчера в село Горен чифлик, община Долни чифлик. 

След спор са нанесени удари върху мъжа с инициали Ахмед. А., след което вследствие на множеството наранявания той е починал до идването на Бърза помощ. 

"Налице са данни, които да сочат за обосновано предположение кой е извършителят. Той е задържан за 24 часа. В момента се работи. Предстои привличането му в качеството му на обвиняем, както и задържането му за 72 часа и определяне на мярката му за неотклонение", съобщи окръжният прокурор на Варна Красимир Конов. 

В областта се работи по намаляване на престъпността и вече е изяснен и случаят от 14 май за нанесения побой над полицейски служител в Провадия.

Преди два дни стана ясно, че служител на полицията в Провадия е пребит от шумна пиянска компания и е настанен в болница с контузии на гръдния кош, левия лакът, главата и с хематом в гърба.

Разправата станала късно вечерта на 14 май. В 22,20 ч при дежурния в районното бил подаден сигнал за силна музика в квартала над общинската болница. Униформени отишли на мястото и видели на улицата пиян мъж, който продължавал да се налива с алкохол, а край него гърмeли тонколони. Полицаите му наредили да спре музиката, но той отказал. Не пожелал и да се легитимира и се нахвърлил с обиди към служителите на реда. Те се опитали да го задържат, но от къщата излязла млада жена, която нападнала с брадва един от полицаите. Нанесла му два удара с тъпата страна на сечивото.

В боя се включили и двама мъже от съседна улична компания, които налетели на ранения полицай с юмруци и твърд предмет. За да овладее ситуацията, колегата му предприел респектиращи действия.

Двама от биячите успели да избягат, но по-късно били задържани. Това са 31-годишният Велизар М. и 24-годишната Фатме М., която ударила с брадвата полицая. И двамата са криминално проявени.

"Първоначално производството бе наблюдавано от Окръжна прокуратура във Варна, но след изясняване на характера на телесните повреди, се установи, че делото е подсъдно на Районен съд -Варна и наблюдението премина към Районна прокуратура", обясни още прокурор Конов.