26-годишен молдовец, готвач в хотел в Благоевград, е бит тази нощ. Тримата му нападатели са задържани от полицията, съобщиха от ОДМВР-Благоевград.

Сигналът за инцидента в хотела, намиращ се на булевард "П.К.Яворов", е подаден в 00.15 часа на тази нощ. Готвачът тръгнал да се прибира към квартирата си след работа, но на излизане от хотела бил нападнат от трима млади мъже. За да се спаси, 26-годишният младеж влязъл в ресторанта. Нападателите обаче го последвали там и му нанесли удари по тялото и главата.

В обекта има и нанесени материални щети. Уведомен за инцидента, собственикът на хотела получил сърдечна криза при пристигането си. Той е транспортиран заедно с пострадалия му служител за МБАЛ-Благоевград, предаде Дарик.

Готвачът е с наранявания по лицето и тялото. Изследванията не открили травма на черепа. Молдовецът е оставен под наблюдение в Спешно-приемно отделение с комоцио. Собственикът на хотела след стабилизиране на състоянието му е освободен за домашно лечение.

Двама от нападателите са на 18 години от село Рилци и Благоевград, а третият е на 17 години от село Бело поле. Те са задържани от служителите на Второ РУП-Благоевград.

За случая е уведомена Районна прокуратура-Благоевград. Образувано е досъдебно производство.