Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 46-годишния Н.Т. за това, че на 7 август в Сопот умишлено е умъртвил 58-годишната М.К.

По делото е установено, че двамата имали близки отношения и живеели на семейни начала в Сопот. Вечерта на 6 август двамата отишли на гости на приятел на Н.Т. Там употребили алкохол и между тях възникнал скандал. През нощта към 2 часа на 7 август тръгнали да се прибират към дома си като по пътя продължили да се карат. В района на стадиона в Сопот нанесъл множество удари на жената в областта на главата и тялото и тя изпаднала в безпомощно състояние. Той я изоставил и се прибрал в жилището си. Към 7,10 часа един от охранителите на стадиона я открил и подал сигнал в полицията.

Погледнах отдалеч. Качих се на оградата, протегнах се. Тя беше разпъната по гръб и разчорлена. Не посмях да се доближа и се обадих на полицията", коментира самият охранител пред bTV.

Пристигналите на място екипи установили, че жената е починала.

По делото са извършени множество действия по разследването - оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, приобщаване на веществени доказателства, назначаване на експертизи и др. Разследването е в активна фаза.

Н.Т. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив, в рамките на които ще бъде преценено внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.