В ареста за постоянно остават петима от бандата на Радмил Ранов с прякор Ланеца. Това реши Апелативният наказателен съд. Мъжете са обвинени за членство в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, неутрализирана на 8 август т.г.

Това е най-голяма до момента организирана престъпна група за разпространение на наркотици в страната. По делото пред Апелативния специализиран съд прокуратурата представи нови шест тома с доказателства за престъпната дейност на групата.  Сред тях са открити и иззети огромно количество таблетки хероин, кокаин, екстази и други видове наркотици, както и чували с марихуана, незаконно оръжие и боеприпаси , вакуумираща машина, ръкавици, предпазно облекло, документи за водена счетоводна дейност. Действията по разследването продължават. Повдигнати са обвинения на 33 лица, част от които се издирват с Европейска заповед за арест.

Според разследващите групата е доставяла дрога и на свои "колеги" по Черноморието, а годишната им печалба се изчислява на десетки милиона лева.

Разбити са и двете големи нарколаборатории на наркобригадата - в София и в Русе. Разследващи определят тази в крайдунавския град като огромна с над 1500 растения. Арести и обиски бяха извършени в София, Пловдив, Бургас, Русе и Димитровград.

Има данни, че бандата се е ползвала с протекция от държавни служители.

Името на Радо Ланеца нашумя през 2016 г., когато София осъмна облепена с плакати със снимки на наркодилъри. Надписът над портретите им гласеше: "Мъжете, които тровят децата ни". Година по-късно бяха арестувани двама столични полицаи, оказали се част от наркобандата му. Въпросните служители на реда бяха сочени за членове на силовата бригада на Ланеца, но обвиненията така и не бяха доказани.