Полицаи от СДВР са задържали 17-годишен от София във връзка с подадения днес сутринта сигнал за взривно устройство в столична детска градина, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Все още обаче полицията проверява съпричастността на младежа към случая и не е установено със сигурност, че той е автор на злонамереното обаждане.

Заплахата е отправена около 11 часа в 101-ва детска градина "Ябълкова градина" в квартал "Люлин". Това наложи евакуацията на около 190 деца.

Учителка в детската градина разказа пред bTV, че не е имало паника сред тях и персонала и много бързо и организирано са успели да излязат от сградата.

Една от майките допълни, че са разбрали единствено, че има сигнал за бомба и че децата са изведени. Родителите са дошли по най-бързия начин да ги приберат. Те призоваха полицията да направи всичко възможна да установи кой е подал сигнала.

След приключилата проверка на МВР е станало ясно, че той е фалшив, но като допълнителна мярка за сигурност детската градина ще остане затворена до вторник.