Лидерът на "Атака" Волен Сидеров беше призован в Столичната дирекция на вътрешните работи тази сутрин за снемане на отпечатъци.

При влизането в сградата, политикът обясни, че вече веднъж е дал отпечатъци и снимка, но тогава не е дал гласност, защото не искал да занимава обществото със себе си, съобщи БНТ.

Сидеров не знае каква е причината за повторното снемане на отпечатъци и смята, че това е целенасочена репресия срещу него.

"Не знам сега като вляза дали ще ми кажат каква е причината, но така или иначе имаме този двоен, даже троен стандарт, защото ако си спомняте Цветан Цветанов, когато беше обвиняем, не му взимаха отпечатъци и никакви регистрации, това беше широко известен факт тогава", обясни преди влизането в СДВР лидерът на "Атака".

Сидеров изрази предположение, че този троен стандарт се прилага специално към него, защото води публицистично предаване, в което често се чуват критични анализи за властта.

Ако това е причината, много е зле за властта, защото означава, че пристъпва към репресия винаги, когато не е сигурна в себе си, отбеляза той. По негови думи неслучайно хората протестират и искат промяна на този тип управление. Сигурен съм, че то ще се случи съвсем скоро, допълни Сидеров.

 

 

Вчера лидерът на "Атака" се яви в Трето РПУ в София заради получена призовка по три обвинения. Те са свързани с негов апел от екрана хората да отидат на църква по време на един от най-големите християнски празници - Цветница.