59-годишен мъж е в болница, а 35-годишен е задържан за нападение на полицейски служители в Червен бряг, съобщават от пресцентъра на МВР. Сигналът за нарушение на нощна тишина е подаден на 7 септември в 0.10 часа в полицията в Червен бряг на улица "Ильо войвода".

На адреса са изпратени полицейски служители, които установили на място около 25 души, агресивно настроени и повечето от тях в нетрезво състояние. Незабавно са пренасочени допълнителни полицейски сили от областната дирекция.

Един от тълпата, въоръжен с вила, тръгнал срещу полицейските служители. Въпреки многократните предупреждения и произведения със стоп патрон изстрел във въздуха, 59-годишният не спрял атаката и нанесъл удар с вилата на полицейски инспектор, причинявайки му натъртване и изкълчване на ставата на палец на дясна ръка. След оказана медицинска помощ служителят е освободен.

В самозащита той е произвел три изстрела със стоп патрони, използвайки служебното си оръжие. 59-годишният е транспортиран в болнично заведение и настанен в хирургично отделение без опасност за живота.

Задържан за срок до 24 часа е 35- годишен участник в инцидента. На място е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.