По време на разследването на тежката катастрофа с две жертви, предизвикана от Георги Семерджиев, се появиха данни, че служители на МВР са замесени в укриването му. Това заяви за Dir.bg Мария Павлова, завеждащ специализиран отдел 01 на Националната следствена служба.

Това е наложило в разследването да се включат и служители на отдел "Вътрешна сигурност" на МВР. 

Мария Павлова допълни, че вече има издадено съдебно разрешение за принудително взимане на проби за алкохол и наркотици от Семерджиев. След ареста си вчера 35-годишният бивш футболист категорично отказа да съдейства по какъвто и да е начин на властите, включително отказа да даде доброволно кръвни проби за употреба на дрога и алкохол. 

"Процедурата вече е в ход и медицински лица ще вземат необходимите проби", каза още шефката на отдел 01. 

Семерджиев от снощи е в следствения арест на бул. "Г.М. Димитров", след като му бе повдигнато обвинение и наложен 72-часов арест по решение на наблюдаващия прокурор. Очаква се след изтичане на този срок от Софийската градска прокуратура да внесат и искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Междувременно станаха известни имената на двете млади жени, които Георги Семерджиев погуби на столичния бул. "Черни връх". Това са 26-годишната Христина Дилева от Пловдив и 22-годишната Хариет Стефанович от София. Двете загинаха на място, след като едната половина от разцепения джип на бившия футболист ги помете на тротоара до метростанция "Европейски съюз".