Пожар изпепели известен русенски ресторант в нощта срещу неделя. Няма пострадали, но материалните щети са значителни. По първоначална информация след потушаването на огъня в заведението The Kitchen е открита туба с гориво.

На 26 юни в 04:03 часа в ОДМВР- Русе е получен сигнал, че гори заведение на ул. Плиска в Русе. Служители на близкото казино са подали сигнала и са участвали в потушаването на пламъците. На местопроизшествието са изпратени служители на РДПБЗН за потушаване на пожара, както и полицаи от Второ РУ за съдействие на изясняване на случая, съобщиха от МВР - Русе.

На два екипа на пожарната им е отнело три часа да изгасят огъня.  Установено е, че пожарът е започнал от едната страна на салона за клиенти към ул. Плиска, а в задната градина на обекта е намерена туба от минерална вода, пълна с малко количество течност, вероятно запалителна. Изгоряла е част от покривната конструкция на заведедетието, както и част от оборудването в салона за клиенти, уточняват от МВР.

"Запален е умишлено с бензин, щетите са огромни, цялото заведение е унищожено", каза собственикът на обекта Пламен Господинов, цитиран от Ruse.news

Според него по чудо няма пострадали, тъй като през последната седмица заведението е било затворено заради планиран отпуск.

Според собствениците на заведението в лятната градина е намерена 10-литрова туба от минерална вода, в която е имало бензин. Те разказаха пред БНТ, че не дължат пари на никого, не вярват извършителят да е конкурент.

По думите им щетите са за над 50 000 лева. Ресторантът е застрахован.

Огледите продължават. Заведено е досъдебно производство.