52-годишен бизнесмен се е самоубил тази нощ в пловдивското село Първенец. Димитър Джоков, който се занимава с дърводобив от години, има и цех за дървесина в Устина, се е прострелял в главата, съобщи "Трафик Нюз"

Тялото на бизнесмена е открито около 2.55 часа в двора на бивш мраморен цех в Първенец. Джоков е бил наемател на част от помещението, гледал е там ловните си кучета. Пристигналият на място екип на полицията и съдебен лекар не са установили следи от насилие. Не е открито и предсмъртно писмо.

Бившият кмет на Първенец Георги Стаменов каза, че Димитър Джоков е имал и цех в Перущица. По думите на Стаменов, бизнесменът е бил добър работодател и често е дарявал средства.

По неофициална информация обаче през последните месеци 52-годишният мъж е имал сериозни финансови проблеми. Той е разпуснал част от работниците си по време на извънредното положение заради COVID-19 и не е виждал изход от ситуацията.

"Много беше отслабнал, разказваше, че бизнесът му е пред фалит", разказаха жители на Първенец.

Димитър Джоков се занимава с дърводобив от години, а през 2013 г. в качеството си на заместник-председател на браншовото сдружение на практикуващите лесовъди и горски предприемачи БУЛПРОФОР oбяви пред медиите, че има огромна корупция и злоупотреби в горския сектор.

По случая тече разследване.