35-годишната пловдивчанка Красимира Лалева, която бе задържана и обвинена в убийството на 28-годишния си приятел Божан, се е затворила в себе си и отказва да говори. Това разкриха пред "24 часа" разследващи.

Жестокото престъпление бе извършено в апартамента на жената в пловдивския квартал "Кючюк Париж" на 21 октомври, но от МВР съобщиха за него едва вчера. Тялото на жертвата е било открито в банята на жилището с видими следи от насилие. По непотвърдени данни Красимира се е опитала да изгори трупа на Божан, но не е успяла. 

Според съседи вероятната причина за убийството е ревност. От полицията твърдят, че по-скоро ставало въпрос за необуздан афект от страната на жената.

Тя изпаднала в ярост и с метална гира нанесла удари по главата на 28-годишния си приятел. Той е починал от черепно-мозъчна травма. "Ударите по главата на Божан не са много, но гирата е достатъчно тежка, за да причини смъртта му", коментираха разследващи. Веднага след престъплението тя отишла да се изповяда, а свещеникът подал сигнал в полицията, след като чул за какво става дума.

Както съобщихме по-рано, съседите на Красимира са потресени от жестокото убийство. "Как е възможно набожна жена да извърши такова нещо", недоумява 75-годишният комшия Страхил Исаков.

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста 35-годишната пловдивчанка, която бе задържана за убийството на 28-годишния си приятел, съобщиха от Съдебната палата.

Мярката за неотклонение, предложена от прокуратурата, е била гледана вчера. Според съдебния състав и трепи предпоставки са налице - има обосновано предположение, че тя е извършила убийството, има и опасност тя да се укрие и да извърши друго престъпление, ако остане с по-лека мярка от "задържане под стража".

Мярката подлежи на обжалване на 2 ноември, от 10,00 часа пред Апелативния съд.