Дързък извършител на автокражба от столицата е задържан от служители на РУ-Септември, съобщават от пресцентъра на ОД МВР- Пазарджик.

Сигнал за случилото се бил получен вчера в ОДМВР-Пазарджик от колегите им от СДВР. По първоначални данни млад мъж наел такси от столицата с желание да го закара до Велинград.

Преди началото на курса таксиметровият шофьор слязъл на бензиностанция да зареди с гориво. Извършителят издебнал отсъствието му от автомобила и се метнал зад волана на "Фолксваген"-а.

След получаване на сигнала за случилото се незабавно били вдигнати екипите обслужващи автомагистрала "Тракия" и автопатрули от полицейските управления в Септември и Велинград.

В резултат на предприетите действия криминалисти от полицейското управление в Септември успели да засекат таксито в дефилето между Варвара и Велинград.

След като издебнали удобен момент, полицаите атакували и задържали автокрадеца. Оказал се 28-годишният Н.П. от Сливница. Виждайки случващото се той се решил на още една отчаяна стъпка.

Предложил на септемврийските криминалисти да го пуснат в замяна на сумата от 5000 лева. Това обаче още повече утежнило положението му.

На място са пристигнала и дежурна група от управлението във Велинград, която под ръководството на разследващ полицай е извършила оглед на местопроизшествието. Пътни полицаи са тествали Н.П. с дрегер, като пробата му се оказала положителна - 1.39 промила в издишания въздух.

Той е задържан в ареста на РУ-Велинград, а спрямо него е образувано полицейско производство. Разследването продължава под наблюдението на прокурор от районната прокуратура в курорта.