Учителката от Хисаря Тонка Драгиева, която беше заловена да шофира пияна на път за работа, сключи сделка с прокуратурата, която бе одобрена от съда. Наказанието за това, че е седнала с 1,85 промила зад волна е 1 година условно с 3 години изпитателен срок. Също така 200 лв. глоба и една година без право да шофира.

Драгиева не изглеждаше много разкаяна по време на заседанието на Районния съд в Пловдив. Какво толкова съм извършила, че ме снимате? Какъв е този медиен интерес към мен, обърна се тя към репортерите.

"Съжалявам, това е едно недоразумение. Разочарована съм, че никой не ме подкрепи. Напускам професията и ставам кинезитерапевт", заяви Драгиева.

44-годишната преподавателка по физическо възпитание беше заловена да шофира пияна с 1,85 промила алкохол в кръвта. Пила до 4 сутринта, след това се метнала на колата и тръгнала за работа. Шофьорската й книжка била с изтекъл срок.

Драгиева заяви, че е пила вино, а след това е спала два часа и е отишла на работа.

"Бях пила бяло вино, но не съм броила колко чаши съм изпила. Не е било литри или нещо такова. Спряха ме, слязох си съвсем нормално. Видях каква е пробата и наистина бях втрещена. Взеха ми книжката. Изключително глупава ситуация", каза тя пред Нова ТВ.

"Има и друг проблем. За около година и половина свалих около 40 килограма, тъй като има проблеми. Попитаха ме дали съм яла и спала. Казах им, че не съм", посочи още тя.

"Никога не съм си позволявала да идвам пияна на работа, защото все пак работя с деца. Никога и не съм карала пила. За всички години, в които имам книжка, нямам нарушения", категорична бе Драгиева.