18-годишна шофьорка без книжка, пияна и дрогирана, се блъсна с лек автомобил "Мерцедес" в колонка на бензиностанция в Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сигналът за катастрофата, която е станала на бензиностанция "Еко" на бул. "Ришки проход", е подаден в 3 часа тази нощ.

На място веднага бил пратен полицейски екип. Станало ясно, че зад волана на лекия автомобил е 18-годишна неправоспособна шуменка. Била във видимо нетрезво състояние. Дрегерът показал 1,64 промила алкохол в издишания въздух. Тествана била и с дръг тест, който отчел положителна на кокаин проба.

В 17-годишна пътничка в автомобила полицаите намерили пликче с бяло прахообразно вещество -кокаин. Двете момичета са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен и са образувани досъдебни производства.

В края на юли 28-годишна шуменка, качила се зад волана на лек автомобил БМВ без книжка, пияна и дрогирана, блъсна три паркирани коли и избяга. По-късно бе задържана. Дрегерът отчел 1,87 промила алкохол в издишания въздух, а тестът за наркотици дал положителен резултат за амфетамин.  При проверка станало ясно, че 28-годишната шуменка е седнала зад волана, докато е в срок на принудителна административна мярка. През месец януари тази година тя е хваната да шофира с 1,07 промила. Лишена е от правото да управлява за срок от 1 година.