Възрастен човек беше нападнат и обран в дома си до последната стотинка на празниците. Крадците нахлули в къщата му на втория ден след Коледа, опитали да го душат и задигнали всичките му пари. Човекът живее в бедност, а това е петият обир в дома му само за последния месец. Хората от видинското село Динково казват, че живеят в страх и спят с брадви и ножове до главите си, предаде Нова телевизия.

Крадците отмъкнали 500 лева от портфейла на дядо ПЕтко. Възрастният мъж получава минимална пенсия, а къщата му е пред разпадане и няма ток.

Спестявах от пенсията тези пари с години. Утре, ако се разболя, на кого да искам пари? Всичко е много скъпо и затова съм заделял”, споделя Петко Рангелов. Само през последния един месец възрастният човек е обиран в дома си пет пъти.

„Един път телевизор, втори път парите. Всеки път ми взимат по нещо”, каза още дядо Петко.

В селото живеят около 60 души, предимно възрастни хора. Много от тях също са били жертви на набезите на крадци. Хората в Динково признават, че барикадират вратите и прозорците и се молят да не са следващите.

Лидия Стефанова също е жител на селото. Тя е обирана веднъж. Взели й последните 5 лв., които оставила за хляб. Затова вече залоства всички врати у дома. Кметът на селото Георги Симеонов признава, че не може да се справи с проблема.

“Те дори и да чуят, че на двора се вдига шум, нямат смелостта да излязат. Възрастните хора не са подготвени, а този който е влязъл в двора му е готов дори да посегне на живота му”, каза Симеонов.

Голяма част от къщите в Динково са необитаеми и са лесна мишена за крадците. Часове след грабежа на Петко, от полицията хванали двама неосъждани 18-годишни младежи. Те признали за кражбата. Разказали, че преди дни му взели и телевизора. Ако задържаните младежи бъдат осъдени, най-тежкото наказание за тях би било от 3 до 10 години затвор. Заради чистото им криминално минало обаче може да получат само условна присъда.