Новоизбраната за конгресмен в мексиканския парламент Асусена Родригес е била отвлечена, съобщава Би Би Си. Похищението е извършено на магистрала в централната част на Идалго, като сцената наподобява епизод от екшън филм.

Двама мъже причакали на главния път автомобила на Родригес и стреляли в движение по него. Успели да ранят шофьора, той загубил управлението и колата се преобърнала. Похитителите извадили жертвата си и я отвлекли в неизвестна за властите посока. Престъплението се случва малко повече от месец, след като кметът на град Наупан бе заловен и убит в същия район. 

32-годишната Норма Асусена Родригес Самора, както е нейното пълно име, е избрана за конгресмен на 1 юли, като представител на източната част на Веракрус в долната камара на Конгреса. Тя е член на Централно-лявата партия на демократичната революция. Родригес трябваше да встъпи в длъжност на 1 септември. Регионът, който представлява, е един от най-проблемните в Мексико, славещ се с голямо насилие по улиците. Преди да се кандидатира за Конгреса, Родригес е кмет на град Тихуатлан ​​във Веракрус.