Възрастен мъж е загинал при пътен инцидент в Плевен. По първоначални данни пешеходец, пресичащ на пешеходна пътека на плевенската улица "Дойран", е блъснат от лек автомобил "Фолксваген", управляван от 42-годишна жена, съобщи старши експерт Мариана Цветкова, говорител на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен, цитиран от БТА.

Сигнал за инцидента е постъпил в полицията днес в 13:40 часа. На местопроизшествието се извършват огледи. Движението на моторните превозни средства се регулира от служители на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР в Плевен, добави Цветкова.

Това е вторият тежък пътен инцидент с жертва в Плевенско тази седмица. При катастрофа на 20 юли вечерта при разклона за село Ралево загинаха трима души.

По-рано няколко леки катастрофи днес на автомагистрала "Тракия" създадоха затруднения в движението и доведоха до задръстване и образуването на колона от автомобили, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).При 320-и километър на магистралата в платното в посока Бургас движението бе затруднено и се образува колона от около 5 километра. Забавянето на трафика е от четири леки произшествия. Автомобилите са изтеглени в аварийната лента.

При друго произшествие на територията на област Бургас автомобилите първоначално не са изместени, поради невъзможност да бъдат изтеглени. Организирана е пътна помощ и са предприети действия по изместване на катастрофиралите превозни средства.

От АПИ ​апелират шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват дистанция.

За последното денонощие в страната са загинали двама души, а 23 са ранени при 21 тежки катастрофи, съобщи по-рано МВР.