Незаконно оръжие, боеприпаси, дивечово месо с неизяснен произход, както и малка сърничка са били открити при акция на велинградската полиция в местното село Побит Камък. Операцията е била проведена по линия на противодействието на битовата престъпност, съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Снимка: МВР

Полицаите извършили проверки на няколко адреса в Побит камък. На един от тях, който бил обитаван от 25-годишния Ш.Д., органите на реда се натъкнали на две ловни гладкоцевни пушки без фабрични номера, както и на 28 ловни патрона от 12 -ти и 16-ти калибър.

В паркиран в двора лек автомобили бил намерен газ-сигнален пистолет "EKOL". Оръжието и боеприпасите били незаконно притежавани, а газовият пистолет не бил регистриран съгласно изискванията.

Снимка: МВР

Във фризер намиращ се в една от стаите проверяващите открили над 50 килограма замразено дивечово месо от неустановен вид и с неизяснен произход. Открити са и пет трофея на диви животни и няколко чифта рога.

В полиетиленова торба стопанинът на къщата съхранявал и близо половин килограм сух нарязан тютюн без бандерол.

На друг адрес полицаите открили близо 8 килограма дивечово месо и жива двумесечна сърничка. Тя била отглеждана от живеещите в къщата. Цялото количество намерени оръжия, боеприпаси, трофеи и месо са иззети от органите на реда. Сърничката е предадена на представители на местното горско стопанство.