Митнически служители задържаха на ГКПП Гюешево 21 кг наркотици, укрити около двигателя на лек автомобил.

Около 19,45 ч. на 03.06.2024 г. на изходящо трасе в района на ГКПП - Гюешево, област Кюстендил, служители от отдел "Борба с наркотрафика" на Агенция "Митници" отклонили за щателна митническа проверка лек автомобил, м. "Мерцедес Бенц", с чуждестранни регистрационни номера. В двигателния отсек на превозното средство били открити 18 пакета с бяло кристалообразно вещество. При извършен полеви тест съдържимото реагирало на амфетамин. Общото му тегло е 21 килограма.

Снимка: Агенция Митници

По случая е образувано досъдебно производство. С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура - Кюстендил 41-годишният гражданин на Северна Македония е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2, вр. чл. 18, ал. 1 от НК. Обвиняемият М.Р. е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стажа" спрямо него.

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесени екипи от четири институции - Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГД "Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.