Човек със специални потребности остана без специално пригодения за нуждите му автомобил KIA Stonic, след като той бе откраднат пред дома му в столичния квартал "Люлин 3", предаде NOVA

Собственикът Иван Попов вложил лични средства, за да трансформира колата си - тя е без педали за краката, но със специално приспособление за управление с ръце. В колата държал и електрическия си скутер, с помощта на който се придвижвал. Без него той трудно изминава повече от 5 метра. 

Липсата на автомобила си установил в петък, 2 юни, след края на работния ден. Веднага се обадил на спешния телефон 112. Свързали го с полицията, но докато чака действията им, предприел и свои - публикувал призив във Facebook с надежда да си върне специализираното возило - бяло на цвят с черен покрив и джанти и регистрационен номер PA5521KP. 

Получил съчувствие от много хора, но засега не и информация за автомобила си. "Въпросът не е в това, че говорим за човек с увреждане, а в това, че в 21 век се крадат автомобили, които в повечето случаи не са лукс, а са необходимост за хората", коментира Попов. 

Специализираните автомобили за хора с увреждания имат обозначаващ ги стикер, обичайно намиращ се на предното табло, припомня той.

Собственикът Иван Попов

Стопкадър NOVA