Крадци са влезли с взлом в апартамент на 60-годишен мъж в Берковица, разбили са метален сейф и са взели поставените в него 110 000 лева, 15 000 евро, четири кюлчета със злато, пет златни монети и ключ за луксозен автомобил, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Сигналът за крупната кражба е подаден вчера от собственика на апартамента. Той обяснил, че вероятно престъплението е извършено за времето от между 7 часа и 17 часа.

При извършения оглед от дежурно-оперативна група на етапа е констатирано, че в жилището е проникнато след разбиване на патронника на входната врата, установена е и разбитата метална каса. 1

По случая е образувано досъдебно производство, а активните действия по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.

Това е поредният крупен обир от жилище в страната за последните 2 години.

През октомври 2020 г. крадец отмъкна близо 1 милион лева и злато, скрити в камината на ямболския бизнесмен Милен Иванов. Три месеца по-късно 44-годишният извършител бе задържан при мащабна полицейска операция на териториите на ОДМВР-Ямбол и ОДМВР-Бургас. Извършени бяха обиски на 17 места.

На 8 март т.г. пък  бизнесменът и собственик на механа в курортното градче Лазар Дурчов остана без 350 хиляди лева и около 200 грама злато. Те били скрити в специален тайник в дома му. В началото на юни при спецоперация в пет града на страната - Благоевград, Кюстендил, Монтана, Видин и София, бяха задържани шест души.