От полицията обвиняват Зоран Маглешев за инцидента в кв. "Дружба" в неделя. Тогава стана спречкване след сигнал за лек инцидент между две коли.

По думите на началника на столичната охранителна полиция Борислав Муеров, който коментира темата пред журналисти в СДВР - проверка показала, че около 14.30 часа в неделя бил подаден сигнал за леко пътно транспортно произшествие. Екипите установили незначителни щети и започнали да ги описват. Но Маглешев започнал да се държи агресивно и да снима полицаите. Той не се съобразил с тях и започнало бутане.

Единият полицай паднал и си наранил ръката, а Зоран Маглешев бил задържан. Така започнало разследване за лека телесена повреда срещу полицай. Други свидетели, освен оплакалите се, няма.

До момента полицията била либерална в такива ситуации. Но след този инцидент, Муеров призова всички негови колеги да си изпълняват задачите и инструкциите, които са дадени.

Съпругата на арестувания твърди във видеоклип, че агресията всъщност е била от полицаите към тях, съобщи Нова телевизия.

С този клип Зоран и половинката му Мария оспорват думите на полицията. Според тях агресията не е дошла от 33-годишния мъж, а от служителя на Пътна полиция.

"Полицаят тръгна към мен и ми каза да си дам личната карта. Аз тръгнах да я давам, през това време той ме напада. Искаше с ръцете да ме хване за кръста и да ме свали на земята. През това време се спъна, не знам какво стана. Той падна на земята и си ожули ръцете. Всичко това продължи 2-3 минути", каза Зоран Маглесев.

Мъжът снимал патрулката, за да подаде жалба срещу полицаите. По думите му те го принудили да признае, че е ударил автомобила на негов съсед. Именно по тази причина пътните полицаи се озовали на адреса в квартал "Дружба".

След спора на мястото пристигнали няколко патрулни коли и линейка. Униформеният имал контузия на ръката и бил откаран в болница "Света Анна", а след това - и в МВР болница. Зоран Маглешев пък е отведен в 8-мо Районно управление.