Лекарите продължават да се борят за живота на двамата тежко пострадали при вчерашния инцидент на Петолъчката край Сливен, при който 64-годишният Петър Маринов застреля жена си 44-годишната Радост Куртева и свой съсед Любен Димов с пушка, след което се самоуби.

Простреляните са в болница в критично състояние с опасност за живота. Двамата са на командно дишане. Няколко лекарски екипа се борят за живота им от вчера. Инцидентът стана преди обед, когато 64-годишният извършител взел законната си ловна пушка и отишъл до Петолъчката, където в крайпътно заведение, работи жена му.

Стрелял няколко пъти в главата ѝ. След това се прибрал и отишъл в дома на съседа си.

Прострелял го с няколко куршума в главата и тялото. Върнал се в къщи и се самоубил със същото оръжие. Мотивите му не са ясни, води се разследване.

Петър Маринов от сливенското село Трапоклово е живеел на семейни начала до скоро с Радост Куртева. Жената го оставила и се прибрала в родния си град. Това вероятно е причината, заради която мъжът се разгневил. Съседът му - 58-годишният Любен Димов пък станал жертва на дългогодишна омраза и вражда. Това съобщиха вчера на пресконференция окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Величков.

Според комисар Величков, директор на полицията в Сливен жената е подала сигнал на 6 май около 20,00 часа на телефон 112. Това е станало след като Петър Маринов отишъл да потърси Радост Кутева, която отишла да живее при близките си в Стралджа. Изпратеният екип обаче не е заварил Маринов. Мъжът е бил законен ловец. Нищо не е предвещавало трагедията, тъй като Маринов е бил познат в селото като много кротък и работлив човек.

Радост Куртева и Любен Димов бяха настанени в МБАЛ-Сливен в изключително тежко състояние. И двамата са оперирани.