Кралският съд в Кардиф осъди на 32 месеца затвор 23-годишен британец, който е бил задържан на летището в града с цял боен арсенал, купен от България, съобщи Би Би Си.

23-годишният Джордан Уилямс се връщал със семейството си от почивка в България, когато бил спрян от митничарите на летището в Кардиф. При проверка на багажа му били открити няколко оръжия - електрошоков пистолет, маскиран като фенерче, боксове и палка. Британецът, който пътувал с детето и приятелката си, е обяснил по време на разпита на летището, че е купил оръжията в България, за да ги добави към колекцията си от мачетета и самурайски мечове.

Уилямс твърдял, че не знаел, че тези предмети са незаконни в Обединеното кралство. Той добавил, че е видял знак в магазина в България, на който пишело, че може да ги пренесе във Великобритания, ако се съхраняват в куфар.

"Електрошоковият пистолет, който открихме в него, беше в кутия с надпис "полиция". Беше напълно изряден, работещ, можеше да изстреля заряд до 7900 волта", разкриват още разследващите.

Оръжията са иззети и унищожени.