Потърпевш след обир търси съдействие в социалните мрежи за установяването на извършителя. До нестандартната мярка, обраният прибягва, след като 2 дни по-рано отново е бил жертва на набези.

Последователно са обрани две от къщите на една и съща улица в София. Камерите на първата от тях са успели да запечатат лицето на крадеца.

2:50 минути - толкова трябват на крадеца да задигне кутия с бижута и да излезе. Задейства и СОТ. Докато охранителите оглеждат разбитата къща, взломаджията минава от другата страна на улицата.

Вижте кредеца

Снимка: bTV

"Идва да се скрие в нашия двор. Очевидно, следите водят към това и нахлува и в моя дом. Минал е през пътеката. Стигнал е до края на двора и оттам се е качил на моя балкон. Бръкнал е. Отворил е и е взел, каквото му трябва", каза Ивайло Стоименов пред bTV.

 Задига бързо оборотна стока - лаптоп, колекция от бутилките с вино и няколко по-дребни неща: парфюми, касичка с монети.

"Става въпрос за 8-10 бутилки. Доста са редки, от стари реколти, които не знам дали ще мога да възстановя в момента", каза потърпевшият.

Стойността на задигнатото е между 1000 лв. и 2000 лв.

"Изхвърлил е колелото през прозореца и с двете раници, със задигнатото, си е тръгнал с велосипеда", сподели още жертвата на обира.

За да помогне на полицията, Ивайло предлага награда в социалните мрежи. "Вече започвам да получавам различни информации по "Фейсбук". Някои смятат, че са го виждали някъде. В крайна сметка, София не е чак толкова голяма. Мисля, че лесно може да бъде разпознат", каза още Ивайло.

Какъв е размерът на наградата, Ивайло засега не иска да огласява. По случая се води досъдебно производство.