18-годишната майка на починалото бебе в село Падеш е вече обвиняема по досъдебно производство са привлечени.

В обособена стая за живеене в бивш стопански двор в селото, Г.С. от дупнишкото село. Яхиново не е полагала достатъчно грижи за малолетното си дете, като по непредпазливост е причинила смъртта му, съобщиха от полицията в Благоевград.

40-дневното бебе бе открито мъртво в неделя сутринта. Назначената аутопсия е установила, че причина за смъртта му е задушаване.  Най-вероятно бебето се е задушило поради непредпазливост. Момченцето било първа рожба и родено на 9 юли.

18-годишната жена е живяла на семейни начала с мъж, който не е баща на детето, но в момента е в затвора. Заедно с майка си са живели в постройка в селскостопанския двор на селото в изключителна мръсотия и мизерия. Двете жени са от Дупница и са пасели крави в селото. В събота до късно вечерта били на кукерския събор в селото. Прибрали се към 3.00 часа и майката накърмила бебето, след което го оставила да спи. Към 9.00 часа, когато се събудила, намерила детето си мъртво. Предполага се че бебето се е задушило от възглавница. Другата версия на разследващите е, че детето е било оставено по очи на възглавницата и поради невъзможност да се обърне самичко се е задушило.