Софийската районна прокуратура повдигна обвинения и остави за 72 часа в ареста 31-годишния рецидивист Веселин Владимиров, който на 9 октомври на столичния бул. "Рожен" блъсна патрулка и двама полицаи при опит да го спрат за проверка.

Униформените, които са от Второ РПУ, се опитали да спрат лекия автомобил, шофиран от Владимиров. Той обаче не се подчинил и ударил патрулката и самите полицаи. Единият от тях обаче стрелял по мъжа със служебния "Макаров" и го улучил в гърдите. Владимиров е откаран в "Пирогов", но няма опасност за живота му.

Повдигнати са му обвинения за това, че противозаконно е пречил на полицейски служител да извърши проверка, че е повредил чужди движими вещи - лек автомобил, собственост на Министерство на вътрешните работи и е причинил лека телесна повреда на полицейски служител.

Веселин Владимиров е осъждан многократно. Престъпленията, за които спрямо него са повдигнати обвинения, са умишлени и наказуеми с лишаване от свобода, уточниха от прокуратурата. Затова и дежурният прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.

Днес от държавното обвинение са поискали от Софийски районен съд да вземе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Владимиров.