Крадци са обрали апартамента на говорителката на Софийския градски съд (СГС) Милена Орозова във вторник по обед, минути след като 10-годишната ѝ дъщеря тръгнала на училище. Те задигнали лаптоп и около 1000 лв. от касичката на детето, което с години събирало парите от сурвакане. За набега Орозова, която дълги години работеше като журналист, съобщи във Фейсбука.

Апашите влезли в дома на пресаташето на СГС в столичния кв. "Дианабад" около 13,30 ч във вторник.

Към 17,30 ч на 9 октомври тя се прибрала от работа вкъщи и отключила входната врата без проблем. С изненада видяла, че в шкафовете в дома ѝ е ровено, а касичката на детето е изпразнена и захвърлена на пода. Липсвал личният ѝ лаптоп, на който имало и незначителна служебна информация.

"Първото, което направих, е да тръгна към училището на дъщеря ми. Блокът, в който живеем, се намира зад 105о СУ "Атанас Далчев", обясни Милена. - Слава богу, с нея всичко беше наред".

Орозова уточни, че все още установява какви вещи липсват от дома ѝ. Според полицаи крадците най-вероятно са отворили входната врата с т.нар. ключ майка, който отключвал различни брави, съобщава в. "24 часа".

Предполага се, че кражбата е извършена от 2-ма мъже, заснети от камера на заведение, което се намира на първия етаж в блока. Има и видеозаписи от входа, които полицията тепърва ще гледа кадър по кадър.

"Ужасява ме фактът, че са наблюдавали жилището ми", каза още Милена Орозова.

Тя живее от 4 месеца в "Дианабад". Преди дни неизвестни разбили кола на мобилен оператор пред блока ѝ и задигнали скъпо оборудване, докато служителите на компанията обслужвали адрес.