Криминалисти от РУ-Нови пазар и Областната дирекция на МВР в Шумен разкриха за по-малко от 24 часа извършителя на изключително жестоко убийство, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство.

Малко след 21.30 часа на 24 юли на тел. 112 е подаден сигнал за починал мъж в ожънат житен блок в землището на шуменското село Зайчино ореше. Изпратени били екипи на полицията и спешна помощ. При пристигане на място медиците констатирали смъртта на 72-годишния мъж от селото.

Разплитането на случая започнало след извършената от съдебен лекар аутопсия, по време на която станало ясно, че починалият е с тежка гръдна травма, счупени десет ребра вляво, шест ребра вдясно, счупена дясна ключица, хеми и пневмоторакс, множество кръвонасядания и контузии в горните и долни крайници.

Случаят е докладван на компетентната прокуратура и на окръжния прокурор, който предприел съответните действия за промяна на подсъдността.

Криминалисти са извършили редица процесуално-следствени действия за установяване на извършителя на тежкото престъпление, които дали резултат.

Малко след 22 часа на 25 юли е задържан 44-годишен мъж от същото село. Изяснено било, че между двамата мъже съществувала стара свада. Вечерта на 24 юли се срещнали в землището на селото, и между тях възникнал спор. По-младият нанесъл множество удари по тялото на 72-годишния, след което си тръгнал.

Иззети са веществени доказателства. Извършителят е задържан за срок до 24 часа в РУ- Нови пазар. По-късно, с прокурорско постановление му е наложена мярка "задържане под стража" за срок до 72 часа.

Работата по документиране на престъплението продължава.