Поредни опити за измама с фалшиви PCR тестове разкриха гранични полицаи на "Дунав мост" при Русе. Случаите са от 29 декември, но не са свързани помежду си.

С разлика от около 4 часа с измама са опитали да влязат в Румъния двама мъже. Те са използвали изтеглени от интернет бланки. Софиянец е показал на смартфона си документ, според който има отрицателен резултат на теста за COVID-19. Смесеният българо-румънски екип на "Гранична полиция" обаче се е усъмнил в истинността му и след като мъжът не е успял да докаже, че е минал изследването, е бил върнат обратно в страната ни, предаде БНТ.

Жител на Габрово пък е бил разпечатал бланка от тест, която след проверка е установено, че е подправена. Заради опита му за измама срещу него има образувано и досъдебно производство.

Това са поредни подобни случаи. При предходните по-рано този месец семейство от Разград и трима русенци не бяха допуснати в северната ни съседка, след като представиха фалшиви PCR тестове на българо-румънската граница на ГКПП "Дунав мост" при Русе.