Куче, вързано за пикап, беше влачено по варненски булевард. Видеоклипът, които показва жестокото отношение към животнтото, предизвика гневна вълна в социалните мрежи.

Очевидецът Васил Калчев се прибирал пеш, когато видял ужасната гледка.

Снимка: Стопкадър

"Покрай мен мина пикап с вързано за него безжизнено куче... Бях шокиран - посред бял ден в центъра на Варна....", разказва мъжът пред bTV.

По информация на природозащитници шофьорът е карал километри с вързаното куче.

 

Елена Николаева от "Анимал Хоуп България" обяснява, че в колите зад него, пред него са наблюдавали хора, с деца.

"Това е престъпление не само към животното, което е зверски убито, това е престъпление към обществото. Просто не трябва да има никаква търпимост", отбеляза още Николаева.

Сред възмутените е и депутатът Нели Петрова, осиновила две кучета. Тя признава, че зоополицията у нас едва прави първите си стъпки.

"Полицията трябва да има по-големи правомощия, да има обучени зоополицаи, които да имат правомощия след един такъв случай като вчера във Варна, човекът да бъде задържан", каза Нели Петрова.

Очевидците са сигнализирлаи полицията. Започнало е досъдебно производство за проявена жестокост към животно. Установен е собственикът на автомобила, изяснява се кой е шофирал. По закон за подобни действия се предвижда наказателна отговорност.