Неизвестни подпалиха магазин от търговската верига "Аванти" в столичния жк "Люлин-7". Малко след 3.30 часа автопатрул на Девето РПУ, при обход на маршрут, забелязал пламъците. На място незабавно са изпратени екипи на столичната пожарна, които погасили огъня, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Няма данни за пострадали хора, нанесени са материални щети. Продължава работата за установяване на причините за огъня. 

По неофициална информация обаче камери са запечатали двама мъже, които са подпалили магазина, съобщи "24 часа". От записа се вижда как в 2,30 часа мъж с качулка минава покрай магазина и оставя до него кофа със запалителна течност и шише. Няколко минути по-късно той се връща, а от другата страна се появява и друг мъж с качулка. Той чупи стъклото на магазина с прашка, след това рита стъклото с крак. В същото време другият е запалил парцал, натопен в шишето. В следващия момент излива кофата вътре и мята запаленото шише.

Огънят избухва веднага, а двамата побягват.

На 4 май м.г. беше опожарен складът на компанията в кв. "Красна поляна". Тогава щетите бяха за над 4 млн. лв., а огънят избухва малко преди 20 ч. от три места едновременно на огромното хале. Палежът все още се разследва от МВР и прокуратурата. До скоро опожарените останки от склада все още бяха охранявани. Бяха извършени и няколко експертизи и разпитани свидетели. На 20 март разследването за този палеж бе удължено за пореден път.