Непълнолетният Карло К., който е роден през 2002 г., е задържан за убийството на 60-годишния Моньо К. от Казанлък, потвърдиха от полицията днес.

Инцидентът е битов, до него се стигнало след пиянски запой. Жертвата и нападателят са от ромски произход и са живеели в съседство в общински жилища на централната казанлъшка улица "Княз Александър Батенберг", но не са роднини.

Смъртта на възрастния мъж е настъпила още в неделя вечер, обаче трупът му е открит във вторник към 17 часа. Той живеел сам, работел като градинар на местните гробища и като служител на общината ползвал и нейно жилище. За него казват, че бил трудолюбив човек, но със слабост към чашката, съобщава в. "24 часа".

Моньо живеел бедно на втория етаж в общинска къща, прозорците му дори били без пердета. На първия етаж в същия имот е разположен клуб на политическа партия "Атака".

Първоначално бе съобщено, че смъртта на жертвата е настъпила след удар с тъп предмет в главата. Задържаният признал, че ударил мъжа с кол, след като двамата се скарали.