50-годишен мъж е бил нападнат снощи от неизвестни и наръган тежко с нож в корема в столичния квартал "Изток".

Той е хоспитализиран в Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивно лечение на УМБАЛ "Св. Анна"-София с множество прободни рани и все още е в много тежко състояние, с опасност за живота, съобщиха тази сутрин от здравното заведене.

Мъжът е загубил е над 1 литър кръв.  Допълнително усложнение за лекарите е, че пациентът е рядка кръвна група - В отрицателна. Освен порезните рани мъжът има пневмотроакс и множество контузни рани, включително на главата. Още снощи екип, ръководен от д-р Ивайло Григоров от Клиниката по хирургия, е оперирал пострадалия, уточниха от болницата. 

От СДВР коментираха пред БНТ, че към този момент не се знае дали се касае за обир, или нападението е свързано с фирмата му, която се намира на втория етаж в блок на ул. "Юрий Гагарин". Самият той е бил нападнат между етажите в същия вход. 

Според свидетели извършителите са били двама и са избягали в посока Цариградско шосе.

Депутатът Спас Гърневски, който се оказа жител на блока, разказа:.

"Тук ми е служебната квартира на първия етаж и някъде между 6,30 - 7 без 15 е станало едно произшествие между първия и втория етаж, е нападнат човек, който е получил много тежки рани. Двама души са видели че бягат, вероятно те са извършителите и са нападнали човек, който има на втория етаж офис в този вход. Това знам, защото съм отскоро тук, не ги познавам хората, но много неприятен случай, стресирани са съседите".