Голямо количество хероин, предназначен за разпространение, са открили и иззели служители на РУ Кюстендил от къща в ромския квартал "Изток". Високорисковото вещество е било опаковано в 178 дози. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест, предаде БТА, като се позова на полицията в Кюстендил.

Пристигналите на място полицаи за осъществяването на процесуално-следствените действия бяха посрещнати от собствениците с агресия. Двамата братя, чиято собственост е обискираната къща, били въоръжени с метална тръба и секира.

При схватката пострадаха трима служители и служебното куче, припомниха от полицията.

Единият от служителите е с разкъсно-контузна рана на главата и кръвонасядане на лявата ръка, другият е с разкъсно-контузна рана на ръката. Третият служител е с охлузни наранявания в областта на главата. Полицейското следово куче е с кръвонасядане на лявото око и ограничено движение на предната лява лапа.

Притежателите на наркотичното вещество и собственици на имота са братя - на 31 и на 50 години. Те са задържани с полицейска заповед до 24 часа. На по-възрастния е оказана медицинска помощ в болницата. Той е с контузна рана в областта на дясното коляно след участието си в нападението над полицаите.

По случая са започнати две досъдебни производства. Едното е за притежание и разпространение на високорискови наркотични вещества. Прокуратурата е уведомена и за нападение, и нанасяне на телесна повреда на полицейски орган, по време на изпълнение на служебните му задължения.