Двайсет деца бяха ранени тази сутрин в начално училище в китайската столица от мъж с чук, който е арестуван, съобщиха общинските власти, цитирани от Франс прес.

Три от нападнатите деца са тежко ранени, но според властите в квартал Сичън в западната част на Пекин, те са в стабилно състояние. Нападението е извършено около 11.30 ч. местно време (5.30 ч. българско), съобщиха китайски медии.

Снимка: Саут Чайна морнинг пост

Шест полицейски автомобила са били паркирани пред болницата край училището, където са настанени пострадалите ученици, каза очевидец за Ройтерс. Според съобщения в социални медии децата са получили рани от нож по главата.

Снимка:АР/БТА

Видеозапис в социална медия на среща между родители и представители на училището показва, че на родителите било казано, че училищен работник извършил атаката. Има противоречиви съобщения дали той използвал чук или нож при нападението, посочва електронното издание на "Саут Чайна морнинг пост". Записът показва още как десетки родители искат детайли за инцидента, докато директорът на училището няколко пъти казва да спре снимането.

Снимка:АР/БТА

Снимка:АР/БТА

Този тип престъпления са рядкост в Китай, но през последните години имаше поредица от нападения с нож и брадва, много от тях срещу деца. Обикновено се съобщава, че извършителите са душевно нестабилни и озлобени срещу обществото, посочва ДПА.