За часове полицията във Варна задържа убиеца на 55-годишен мъж, чието тяло бе открито във вилната зона на града Кемер дере. Тялото на мъжа беше намерено вечерта в неделя на улицата пред къщата, в която живее, по трупа е имало множество прободни рани. Мъжът е починал от кръвозагуба вследствие на засегнат основен кръвоносен съд

Органите на реда арестуваха 49-годишен мъж за убийството, съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР в морския град старши комисар Атанас Михов, съобщава БТА.

Той обясни, че на 19 септември около 0:20 часа е подаден сигнал от преминаващ гражданин, че в местност над града е видял да лежи окървавен мъж в безпомощно състояние. От екип на "Бърза помощ" е констатирана смъртта на мъжа.

Проведени са оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които е установено, че става въпрос за 55-годишен мъж от града. За по-малко от 24 часа извършителят е установен и задържан.

Той е криминално проявен, на 49 години, познат на полицията, осъждан, каза Михов. Мъжът е задържан за 24 часа. По думите на директора на полицията мотивите са хулигански подбуди - спречкване, сбиване, а впоследствие мъжът е починал от кръвозагуба. Убитият е наръган с нож.

По случая е образувано е досъдебно производство, а работата по пълното доказване на престъплението продължава под надзора на Окръжната прокуратура в града.