53-годишен мъж от Димитровград преби до смърт хазяйката си с водопроводен ключ, съобщиха от Окръжната прокуратура в Хасково.

В петък в полицията в Димитровград е подаден сигнал за починала жена в приземен етаж на къща. Пристигналите на място криминалисти установили, че по крайниците и тялото на 62-годишната димитровградчанка има множество кръвонасядания, а на единия й глезен - рана.

Установено е, че жертвата е собственичка на къщата и живеела на втория етаж. Приземният етаж на дома пък е бил обитаван от 53-годишен мъж. В петък вечерта, хазяйката и наемателят се скарали, като причина за спора бил битов проблем. Разяреният мъж грабнал метален водопроводен разтегаем ключ и пребил с него опонентката си.

Когато жената изпаднала в безсъзнание, наемателят се обадил на тел. 112 и съобщил, че намерил хазяйката си в безпомощно състояние. Когато полицаите пристигнали, жертвата била издъхнала.

Извършителят е тестван с дрегер, който отчел 1.5 промила алкохол в издишания въздух. Към момента обвиняемият П.П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Хасково. Направил е самопризнания.

Предстои Окръжната прокуратура да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо убиеца.