Над 2 кг хероин при проверка на автобус откриха митнически служители на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници". Превозното средство с турска регистрация е пътувало от Турция през България за Румъния с 31 пътници и е било отклонено за щателна проверка.

Наркотикът е бил открит при проверката на личния багаж на един от пътниците, ирански гражданин. При инспекцията митнически служител преглеждал полиетиленова торба, пълна с кутии с локум и баклава. В част от кутиите сред локума са били открити шест пакета, обвити с кафяво тиксо.

Снимка: Агенция Митници

Те са съдържали бежово прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагирало на високорисковото вещество - хероин. Общото количество на задържания наркотик е 2,170 кг. на стойност за нуждите на съдопроизводството 130 200 лева.

По случая е било образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково. Към наказателна отговорност е бил привлечен 51-годишният ирански гражданин. С постановление на прокуратурата той е бил задържан до 72 часа, като впоследствие съдът му е наложил мярка за неотклонение "задържане под стража".