Столичната полиция търси свидетели, които биха могли да дадат допълнителна информация за нападението срещу двамата мъже, които вчера вечерта бяха намушкани в столичния квартал "Дианабад" след скандал.

Сигналът за постъпилите в УМБАЛ "Света Анна" мъже на 42 и 45 години с прободни рани е бил получен в полицията на вчера, малко след 18 часа. По данни на пострадалите, около 17.30 часа на кръстовището на булевардите „Никола Габровски“ и „Г.М. Димитров“ е възникнал скандал между тях и пресичащ мъж, който ги нападнал и им нанесъл нараняванията.

Потърпевшите сами се придвижили до болницата, където са настанени за лечение. Те са оперирани по спешност и са с опасност за живота. 

Столични полицаи са предприели действия по издирването на извършителя, който избяга след нападението. Работата по изясняване на фактите и обстоятелствата по случая продължава.

Гражданите, които биха могли да дадат допълнителна информация, могат да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР при гарантирана анонимност.