Министърът на вътрешните работи Младен Маринов не пропусна да се похвали с последните успехи на ведомството му.

Това беше едно брутално престъпление. Жена, която се е прибирала, е била причакана, изнасилена и убита. Три години колегите работиха по този случай, основното, което допринесе за разрешаването на този случай, бе добрата работа на колегите. Така министърът на вътрешните работи Младен Маринов коментирапред БНТ разкритото в Троян убийство.

За убийството на Виктория Маринова

"Възможността да се изолира ДНК е пробив в криминалистиката. Знаете, че в Русе, на база този ДНК анализ, много бързо стигнахме до извършителя. ДНК анализът се развива и е много полезен. Ние излязохме обективно от разследването. Общественият натиск наистина беше голям, но ние много бързо разкрихме това престъпление и бързо задържахме престъпника", заяви още той по повод убийството на журналистката Виктория Маринова.

За кокаина при Шабла

"Случаят тръгна от румънските власти. Те се свързаха с нас, за да ни предупредят. Ние засилихме проверките по черноморието. Нямаме данни българин да има участие в тази мрежа. Това престъпление тръгва от Румъния", това заяви Маринов относно намерените край Шабла наркотици.

За "Ало измамниците"

"Това е сериозен бич над обществото. Ние в тази връзка създадохме звена, които целенасочено работихме по тази линия и по този проблем. Тук става въпрос за голяма мрежа. Направихме анализ с прокуратурата и решихме да работим като за организирани престъпни групи. Свързахме се с румънските власти, неизбежно бе да работим с тях. С последната акция ударихме най-високите нива в йерархията", заяви по повод заловените ало измамници министърът.

"Всичките им престъпления са документирани и ще бъдат повдигнати обвинения. В момента проверяваме с какви средства са издигнати къщите им и дали са законни", добави още той.