Огромното количество наркотици, открити от разследващи от ГД "Борба с организираната престъпност" и прокурори от Специализираната прокуратура, са били складирани в гараж в столичния кв. "Манастирски ливади", съобщиха от МВР. 

Вижте снимки

Той е бил нает от един от участниците в организираната престъпна група на Радмил Ранов - Радо Ланеца, която бе разбита при спецоперация на 7 и 8 август. 

Наемателят на гаража с дрогата също се издирва. За него е издадена Европейска заповед за арест. Намерените наркотици са от различен вид - амфетамини, хероин, кокаин и екстази. Открити са също автоматични огнестрелни оръжия, както и документи, свързани с престъпната дейност на групата.

Според първоначалните данни, гаражът е бил използван като склад за наркотици и място за разфасоване, а голяма част от дрогата е доставена "на едро" в различни опаковки, чували, сакове.

Иззети са: марихуана, разпределена в 110 пакета с различно тегло, два чувала и пет сака; 70 000 броя таблетки екстази, разпределени в седем пакета, два 3-литрови буркана с амфетамини на таблетки, течен амфетамин, както и 114 пакета амфетамини с различно тегло; хероин; 100 спейсбека (самозалепващи пликчета) с кокаин; два автомата "Калашников" и един "Скорпион"; седем електронни везни; вакуумираща машина; предпазно облекло (гащеризони, маски, ръкавици); четири тефтера с "черното" счетоводство на групата. Количеството и стойността на намерените наркотици все още се установяват.

Действията по разследването на групата продължават. До момента са повдигнати обвинения за участие в нея на 33-ма души, част от които се издирват и за тях са издадени Европейски заповеди за арест.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов определи разкриването на "склада" като много сериозен успех, тъй като разкритото количество наркотици е много голямо - около 100 кг.

За оръжието също ще бъде назначена експертиза, за да се установи дали не са използвани за други престъпления, добави Иванов.