5-годишното дете, което беше открито мъртво вчера в река Янтра, е бутнато от моста от баща си. Той е направил пълни самопризнания, обяви областният директор на ОДМВР Габрово ст. комисар Борислав Муеров, цитиран от bTV. Първата версия на 31-годишния мъж е, че детето само е скочило в реката. След това е признал, че е бутнал момченцето. На база тези признания вчера в късния следобед на него му е повдигнато обвинение за убийство по особено мъчителен начин.

Мъжът е криминално проявен - има дела за кражба и за средна телесна повреда. По второто има и ефективна присъда от 8 месеца, която е излежал 2016 - 2017 г.

Майката на детето е била обявена за издирване, но е открита. Тя не е подавала сигнали за насилие срещу бащата на детето, с когото е живяла на семейни начала. Обвиняемият е биологичен баща на детето.

При разпита в прокуратурата майката е обявила, че не се оплаквала, защото се е страхувала да не бъде убита, обяви Надежда Желева, окръжен прокурор.

Бащата на детето казал, че от 20 юни, откакто го е напуснала жена му, му било трудно да се грижи за детето като сам родител. Майката е била системно малтретирана, разказват хора от близкото ѝ обкръжение.

Миналото лято от детската градина на момченцето се усъмнили за домашно насилие. Но пред социалните детето потвърдило версията на бащата, че синините са от нараняване на водна пързалка.