Специализирана полицейска операция се провежда на територията на община Ботевград. Полицейските действия се извършват от служители на секторите "Противодействие на криминалната престъпност", "Противодействие на икономическата престъпност", отдел "Охранителна полиция" в областната дирекция и колегите им от РУ- Ботевград.

Специализираната операция е за противодействие на конвенционалната престъпност, държане и разпространение на наркотични вещества и акцизни стоки без български бандерол, незаконно оръжие, установяване на издирвани лица и др.

През изминалото денонощие на територията на РУ- Ботевград са проверени общо 13 адреса и са задържани 10 души. При извършено претърсване на частен адрес в града криминалистите са открили и иззели 50 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис, както и мелничка /гриндер/. 29- годишната обитателка на адреса е задържана за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство. Освен нея са задържани още шест проституиращи жени и трима души без документи за самоличност.

На друг от проверените адреси - в с. Врачеш, полицейските служители са установили джип "Мицубиши Паджеро" с интервенция на рамата /заличена рама/. Автомобилът е иззет, а изясняването на случая продължава.

На други два адреса са открити вещи, предмет на кражба от хипермаркет в Ботевград, във връзка с което са образувани досъдебни производства, работата по пълното документиране на които продължава.

Специализираната операция продължава и в рамките на днешния ден съвместно със служители на жандармерията. При извършена проверка на частен адрес в Ботевград са открити и иззети около 200 литра наливен алкохол без български акцизен бандерол. Обитателят на адреса е задържан за срок до 24 часа.

В с. Новачене е установено незаконно присъединяване на частен дом към електроразпределителната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство. От друг имот в същото село пък е иззет газов пистолет, нерегистриран по надлежния ред.

Проверените от сутринта до момента лица са 170, а моторните превозни средства 110. Съставени са 10 акта и 4 фиша по Закона за движение по пътищата. 12 души са задържани във връзка с извършени кражби.