Две приятелки на 17 и 22 години от Харманли вдигнаха на крак полицията в Хасковско, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В рамките на 2 дни (от 27 до 29 октомври) те поддържали заблудата, че са отвлечени от непознати. Чрез съобщения до родителите си, момичетата отстоявали версията, че се намират заключени в Първомай и Чирпан. Веднага са сформирани оперативни групи, които обявили двете девойки за издирване и започнали действия за установяване на местонахождението им.

На 29 октомври, в хода на оперативно-издирвателните действия, момичетата заедно с едногодишното дете на по-голямата са намерени в хасковски хотел в компанията на двама свои приятели, в добро физическо и психично здраве. От разговорите с тях станало известно, че са напуснали домовете си по собствено желание, за да се видят с момчетата, с които поддържали интернет комуникации и с които желаели да прекарат няколко дни в Хасково.

Инсценираното отвличане било с цел да нямат конфликт с родителите си. Материалите за поведението на непълнолетната харманлийка ще бъдат предадени на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.